top of page

AI som et verktøy

Oppdatert: 29. jul. 2023

Med enda en ny oppdatering av MidJourney, -ja denne utviklingen skjer i en rasende fart, kom det enda en ny funksjon, nemlig "/describe". Denne snudde litt på den kreative prosessen for min del og jeg kjenner at jeg mer og mer kan blande dette inn sammen med eksisterende kreative verktøy.


Jeg kan nå laste opp egne motiver og få Midjourney til å komme med forslag til detaljerte beskrivelser av disse. Med beskrivelsene kan det så genereres helt nye motiver basert på alle eksisterende elementer.

Med videre justering av beskrivelsene for å få det motivet som føles "rett", kan jeg så få frem helt nye bilder basert på mitt eget som utgangspunkt. Etterbehandling i photoshop er neste steg. Denne består for meg både i komposittarbeid, retusjering, fargekorrigering og tekstur.

Det begynner å bli en arbeidsflyt ut av dette nå som jeg virkelig liker. Når hele utgangspunktet er mitt eget tidligere arbeid så sitter følelsen mye bedre på plass i sluttresultatet også:)


Grunnen til at jeg skriver litt om dette er delvis for min egen del, for å kunne sette ord på min egen prosess med dette verktøyet, -og også for deg som leser dette. For å kunne være transparent med bildene jeg deler og hvordan jeg bruker AI. Dette er såpass nytt og grensesprengende at det fortsatt er mye misoppfatninger av teknologien.

Innenfor kunst-verdenen er det mye bruk av AI jeg kanskje ikke er enig i, men jeg tror mye av den "mindre gjennomtenkte bruken" vil korrigere seg selv etter hvert som dette blir mer og mer vanlig fremover.

For meg handler fortsatt det å lage bilder om en personlig prosess og tilknytning til det endelige bildet.


For meg er AI-bildegenerering et verktøy man kan bruke, og som med et hvilket som helst annet verktøy så er det aller viktigste hvordan man faktisk bruker det:)


Комментарии


Комментарии отключены.
bottom of page