NFT - Kryptokunst

Jeg har solgt min første NFT!


Jeg hørte om NFT (Non-fungible-Token) for ca 2 uker siden, -forsto ikke bæret av hva det var men ble nysgjerrig nok til å lese litt om det. Forsto om mulig enda mindre, -men med lite annet å gjøre, corona-and-all, så tenkte jeg at dette kan jeg jo prøve å lære meg da.


Nå har jeg altså solgt min første NFT, -og det må jeg bare si; at om jeg aldri selger en eneste til så var det jammen verd det for den følelsen jeg fikk da bekreftelsen om salget kom inn. Fy søren så utrolig gøy!!!!


Dette er Stillness of heart - Linda Kristiansen NFT Collection - Digital edition 1/1. Animert 12 sek. Orginalen går i en loop.


Det er ikke enkelt å forklare hva dette er og hvordan man lager og selger en NFT. Selv er jeg er langt fra noen ekspert, men iom jeg har klart å komme meg igjennom jungelen av informasjon og ut på andre siden med et lite salg, så tenkte jeg i hvert fall at jeg kunne skrive ned noe om min egen erfaring og tipse om ressurser til å lære mer.

Disclaimer: Jeg understreker at hele dette blogginnlegget er kun basert på mine egne erfaringer og jeg garanterer ikke for riktigheten verken her eller i oppslagene jeg linker til.

Dette er kun min erfaring om temaet så langt.


Først noen linker som forklarer hva som er hva, hovedsakelig på norsk;

· Hva er NFT? Finanssans.no / Kryptografen.no

· Hva er Ethereum? Wikipedia og Ethereum.org

· Kjøpe Ethereum? Jeg har valgt Coinbase og her kan du lese hva Aksjebloggen skriver

· Hva er Blokkjeder? DigitalNorway.com har et gratiskurs hvor du kan lære litt om teknologien