Speed-Edit og førbilder av "Conflicted"


Dette bildet laget jeg i 2016 etter en konseptuell ide rundt indre konflikt.

Jeg hadde en klar ide om hvordan det skulle se ut og gjennomføres. Jeg fikk så hjelp av en modell, Monica Tamulaityte ved denne anledningen, og tok de nødvendige bildene av henne.

Selve bakgrunnen hadde jeg fotografert tidligere. Jeg kunne så klart bare tatt de der i bukta, men veldig ofte fotograferer jeg steder jeg er hvor jeg tenker at dette kan jeg bruke i etterkant. Den dagen på tur i Leangbukta i Trondheim med så lite vann ga en stemning jeg visste jeg ville få bruk for seinere så tok derfor flere bilder. Modellen er fotografert på et senere tidspunkt når selve bildeideen dukket opp.


For å få lys og skygger riktig var det viktig å ta bildene av modellen til hver sin side. Det kan være fort gjort å bare speilvende et i etterkant, men da må man jobbe veldig med lysjustering i redigeringen.

Selv om bildene mine er innlysende manipulerte så vil jeg at det meste av grunnlaget skal være riktig. Dette med lys og skyggeretning er ofte det som avgjør hvor godt man har fått til å "lime sammen" flere bilder til å skape en ny sammenheng.


I speed-editen som ligger nederst går ting litt fort for seg, men man kan oppfatte at jeg også speilvender bakgrunnen underveis. Dette fordi jeg oppdaget at lyset der også kom fra høyre så selv om ikke det var mye skygger å se føltes det mest riktig å snu på det.


Spør meg gjerne om du lurer på noe her - eller legg igjen en kommentar om du vil :)

</